Ihmiset ovat aina käyttäneet luontoa lääkekaappinaan. Esimerkiksi maailman vanhimmat terveydenhoitojärjestelmät, intialainen ayurveda ja kiinalainen lääketiede, nojaavat vahvasti luonnonantimien vahvistavaan voimaan.

Niin tekevät nyt myös uudet Wellness by Oriflame Botanical Infusion -juomajauheet, joissa on mukana luonnon tehokkaita superfoodeja. Ne antavat keholle luonnollisesti piristäviä, puhdistavia ja vahvistavia antioksidantteja, samalla kun inuliini-kuitu hoitaa ja hellii suolistoa.

Kiireisimmät sekoittavat instant-jauheen suoraan veteen, mutta Botanical Infusioneita voi käyttää myös buustamassa Natural Balance Shake -reseptejä tai muita smootheja. Erillistä kuumennusta ei tarvita, vaan jauhe on heti valmista käyttöön.

Revitalise: luonnon lempeä energiajuoma

Jo Revitalise-juoman keltainen pakkaus kertoo, mistä on kyse: tästä lähtee virkistävä kupillinen energiaa buustaavaa terveysjuomaa. Hyvänmakuinen juoma skarppaa ajatuksia ja tehoja esimeriksi työpäivän aikana, mutta myös liikkujat saavat siitä virtaa ja vipinää treeneihin. Sekoita puoli teelusikallista jauhetta treeniveteen, ja siemaile se harjoituksen aikana tai sitä ennen.  

Revitalise-juoman oloa terävöittävät luonnolliset aineet ovat:

  • Musta tee: Musta tee hoivaa sydäntä, sillä sen sisältämät flavonoidit ehkäisevät veren haitallisen LDL-kolesterolin hapettumista.
  • Ginseng: Ginseng on yleiskuntoa vahvistava adaptogeeni. Ginsengin tehosta kertoo, että ginseng-juuren kuljettaminen Suomeen on kiellettyä, koska se luokitellaan vahvaksi lääkeaineeksi. Sitä saa kuitenkin käyttää piristävänä ainesosana esimerkiksi elintarvikkeissa.
  • Guarana: Guarana on eteläamerikkalainen pensas, jolla on samanlainen piristävä vaikutus kuin kahvilla. Kasvin nimi tulee guaraní-heimosta, joka on käyttänyt sitä poistamaan nälän tunnetta.
  • Muskotti ja neilikka: Tuttuja mausteita on käytetty perinteisesti piristämään ja kiihdyttämään aineenvaihduntaa. Neilikka ansaitsee erityismaininnan, sillä sen fenoli- ja antioksidanttisuusarvot ovat mausteista kaikkein korkeimmat. Se torjuu monia bakteereja, viruksia ja sieniä, ja lievittää kipuja muun muassa lihaksissa, nivelissä ja päässä.
  • Appelsiiniaromi: Raikas ja luonnollinen appelsiini antaa juomalle miellyttävän sitrusvivahteen.


Relax: kierrokset alas

Relax-juoma laskee kehon kierroksia. Rentouttavaan juomajauheeseen voi tarttua työpäivän päätteeksi, illalla, jos nukahtaminen tuottaa vaikeuksia, tai viikonloppuna edistämään palautumista. Relax-jauhe voi olla sopiva lisä vesipulloon, kun menet rauhalliselle jooga- tai venyttelytunnille, tai perheenäidin pelastus, kun lapsiperheen stressitasot hipovat stratosfääriä.

Relax-juoman lempeä koostumus sisältää luonnon omia ”rauhoittavia":

  • Rooibos: Etelä-Afrikasta kotoisin oleva punapensas ja siitä tehty rooibos tee tunnetaan sen lukuisten terveysvaikutustensa takia. Rooibosta pidetään suoranaisena nuoruudenlähteenä, sillä se sisältää paljon antioksidantteja.
  • Kamomilla: Kamomilla rauhoittaa hermoja, tuo unta, ja vie pois stressiä. Se ehkäisee loppuun palamista, rauhoittaa ruoansulatuselimistön toimintaa, sekä auttaa hermosärkyihin ja monenlaisiin kiputiloihin.
  • Kaneli: Tuttuakin tutumpi kaneli on poikkeuksellisen vahva antioksidantti. Kanelilaatujen antioksidanttimäärä vaihtelee, eli ihan mikä tahansa korvapuusti ei välttämättä nuorenna. Korkealuokkaisen kanelin antioksidanttisuus kuitenkin päihittää lähes kaikki muut ruoka-aineet.
  • Mustapippuri, inkivääri, kardemumma: Kipakan kuuloinen mausteseos edistää ruuansulatusta. Inkiväärissä on myös runsaasti fenoleja ja sen antioksidanttisuusarvo on erittäin korkea. Kardemumma on talveen sopiva lämmittävä mauste, joka rentouttaa, poistaa väsymystä, hermostuneisuutta ja unettomuutta.
  • Neilikka: Ks. Relax-juoma.

 

 Botanical Infusion -ravintosisältö