Valmistusohje

Ainekset:

110 g voita
1 dl tattarijauhoja
1 dl Protein Blend -jauhetta
2 rkl vettä
1/2 maukasta juustoraastetta
ripaus suolaa

Pohjan valmistus:

Nypi voi jauhoihin. Lisää vesi, suola ja juustoraaste. Sekoita tasaiseksi ja painele rasvatun ja jauhotetun (tässä käytin mantelijauhoa) pyöreän vuoan pohjalle ja reunoille (halkaisija 25 cm).

Täyte:

1 suippopaprika
1 prk tonnikalaa (vedessä). Suosi MSC-merkittyjä.
1 Arlan paprika & tilli Luomu-tuorejuustoa
2 munaa
1/2 dl vettä
ripaus kuivattua tai tuoretta tilliä
ripaus valkopippuria
1/2-1 dl maukasta tuorejuustoa

Valmistus:

Kuutio paprika, lisää joukkoon tonnikala ja tuorejuusto ja sekoita keskenään. Sekoita kananmunat ja vesi. Lisää joukkoon mausteet.Täytä pohja ensin täytteellä, lisää muna/vesi-seos ja lopuksi juustoraaste.

Paista 200 asteessa 35–40 minuuttia, kunnes pinta on kauniin värinen.

Nauti sellaisenaan tai salaatin kanssa. Voit ripotella piirakan päälle basilikaa tai muita yrttejä.

Tonnikalan sijasta voit käyttää esimerkiksi sieniä tai kanaa. Paprikan tilalla tomaattia. Voit myös lisätä makua siten, että veden sijasta sekoitat kananmunat 2 dl kermaviiliä. Lisämakua saat, kun lisäät vielä 1 dl fetakuutioita.

Anna mielikuvituksen ja omien makutottumusten viedä mennessään.

 

Miksi gluteeniton, vaikka en ole keliaakikko?

En myöskään ole kokonaan gluteenittomalla ruokavaliolla. Gluteeniton on hieman kevyempää ja haittaa siitä ei ole. Lääkärin kanssa keskustelimme asiasta, kun minulla todettiin kilpirauhasen vajaatoiminta. Keliakia suljettiin pois ja todettiin, että kannattaa kokeilla keventää ruokavaliota gluteenittomilla tuotteilla. Siitä voi olla hyötyä. Haittaa siitä ei ainakaan ole.

Miksi Protein Blendiä pohjaan?

Tiesitkö, että mantelijauho on myös hyvä magnesiumin lähde?

Omasta mielestäni piirakasta tuli mehevä ja maukas myös näin kevyemmin tehden. Pohja on erittäin makoisa.